Vepřová pečeně naložená ve víně se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 34 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 94 mg
- Draslík 894.5 mg
- Vláknina 22195.4 mg
- Vitamín A 22195.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu i cibuli nakrájíme na plátky, zalijeme vínem a okořeníme a mírně povaříme. Poté marinádu necháme vychladnout. Očištěné maso a zbavené sádla, vložíme do nádoby takové, aby ji maso po obvodu zcela vyplňovalo a zalijeme ho studenou marinádou, přikryjeme a uložíme do chladu na 2 dny.
-
2
Třetí den zeleninu z marinády vyndáme a podusíme na másle, položíme na ni okapané a osolené maso, opečeme je a pečeme za občasného podlévání do měkka.
-
3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej ze šťávy, šťávu zalijeme kyselou smetanou a mírně povaříme. Šťávu poté přecedíme a polijeme jí rozkrájené maso.
-
4
Jako přílohy jsou vhodné jemné knedlíky anebo třené noky.