Farfalle s tuňákem, žampiony a smetanou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 450 g Tuňák v oleji
- 125 g Žampiony čerstvé
- 500 g Těstoviny Farfalle
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1021 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 46 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 107 mg
- Draslík 384.9 mg
- Vláknina 9164.3 mg
- Vitamín A 9164.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím rozehřejeme olej a máslo a orestujeme doměkka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a krátce cca 2min podusíme. Poté podlijeme směs smetanou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a omáčku vaříme do zhoustnutí.
-
3
Vložíme tuňáka bez nálevu, přidáme citronovou šťávu, nasekanou petrželku, ochutíme solí, pepřem a promícháme. Za stálého míchání omáčku prohřejeme, těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme omáčkou, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.