Fettuccine s kuřecím masem a žampiony
Suroviny
- 400 g Těstoviny Fettuccine
- 30 g Máslo čerstvé
- 35 g Sýr Parmezán
- 250 g Žampiony čerstvé
- 300 g Kuřecí prsa
- 80 ml Víno bílé
- 170 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Anglická slanina
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 916 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 48 g
- Sodík 899 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 119.1 mg
- Draslík 723.1 mg
- Vláknina 7962.3 mg
- Vitamín A 7962.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím nakrájíme kuřecí maso na nudličky a na rozpáleném oleji a másle cca 3min orestujeme dozlatova. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony, za občasného míchání krátce opečeme. Zalijeme vínem a zahříváme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.
-
3
Poté přidáme zakysanou smetanu, najemno nakrájené cibulky a přivedeme k varu. Zahustíme moukou smíchanou s vodou na hladkou kaši. Omáčku za stálého míchání ještě cca 2min provaříme, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Těstoviny vložíme zpět do hrnce, přelijeme omáčkou, při nízké teplotě zahřejeme. Rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem, dozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.