Špenátové štrudle
Suroviny
- 40 g Cibule
- 40 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka polohrubá
- 20 g Cukr krupice
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 5 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 19 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 105.8 mg
- Draslík 683.7 mg
- Vláknina 8946.6 mg
- Vitamín A 8946.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Našleháme si hladké těstíčko z mléka, mouky, vejce, trošky cukru, citronové kůry a špetky soli.
-
2
Upečeme tenké palačinky.
-
3
Vypereme důkladně špenát, povaříme krátce v osolené vodě, pak scedíme, vodu vymačkáme a špenát nasekáme nadrobno.
-
4
Zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný špenát, můžeme i rozinky a necháme chvilku dusit.
-
5
Potom zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme muškátovým květem, přilijeme smetanu či mléko a dusíme dokud nám to nezhoustne.
-
6
Palačinky naplníme špenátem, svineme a skládáme vedle sebe do vymazané nádoby. Zalijeme mlékem s rozmíchanými žloutky a pozvolna zapékáme v předem vyhřáté troubě.
-
7
Po zapečení lžící vykrajujeme kousky, klademe je na talíře a přeléváme mlékem, které nám zbylo v nádobě po zapečení.