Špenátové štrudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr krupice
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 105.8 mg
  • Draslík 683.7 mg
  • Vláknina 8946.6 mg
  • Vitamín A 8946.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Našleháme si hladké těstíčko z mléka, mouky, vejce, trošky cukru, citronové kůry a špetky soli.

  • 2

    Upečeme tenké palačinky.

  • 3

    Vypereme důkladně špenát, povaříme krátce v osolené vodě, pak scedíme, vodu vymačkáme a špenát nasekáme nadrobno.

  • 4

    Zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný špenát, můžeme i rozinky a necháme chvilku dusit.

  • 5

    Potom zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme muškátovým květem, přilijeme smetanu či mléko a dusíme dokud nám to nezhoustne.

  • 6

    Palačinky naplníme špenátem, svineme a skládáme vedle sebe do vymazané nádoby. Zalijeme mlékem s rozmíchanými žloutky a pozvolna zapékáme v předem vyhřáté troubě.

  • 7

    Po zapečení lžící vykrajujeme kousky, klademe je na talíře a přeléváme mlékem, které nám zbylo v nádobě po zapečení.

Komentáře k receptu