Koprová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 150.4 mg
- Vláknina 189 mg
- Vitamín A 189 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do osoleného hovězí polévky dáme na několik minut povařit kopr. Vaříme krátce, aby neztratil vůni a barvu.
-
2
Rozmícháme si v mléce či smetaně mouku a přilijeme k vývaru.
-
3
Ochutíme cukrem a necháme chvilku povařit. Musíme omáčku míchat, aby se nám ode dna nenapalovala.
-
4
Dle chuti jí přikyselíme, přisladíme a dosolíme.
-
5
Nakonec můžeme omáčku chutně vylepšit jestli-že rozmícháme žloutek v trošce smetany a vlijeme ho do vařící se omáčky. Omáčku pak už nevaříme, aby se nám žloutek nesrazil. Omáčka žloutkem zhoustne, je hladší a má příjemnou smetanovou barvu.
-
6
K příloze podáváme houskový knedlík.