Bezinková bryja z Opavska a Hlučínska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 16 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 393.3 mg
- Vláknina 28135.8 mg
- Vitamín A 28135.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 127.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bezinky zasypeme cukrem, přidáme kousek skořice a necháme povařit s polovinou smetany.
-
2
Pak ji zalijeme druhou polovinou smetany, do které jsme zamíchali hladkou mouku nebo škrob a krátce povaříme.
-
3
Do omáčky se namáčejí vdolky.