Bezinková bryja z Opavska a Hlučínska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Skořice celá
  • 5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 5 dl Bezinky
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 393.3 mg
  • Vláknina 28135.8 mg
  • Vitamín A 28135.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 127.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bezinky zasypeme cukrem, přidáme kousek skořice a necháme povařit s polovinou smetany.

  • 2

    Pak ji zalijeme druhou polovinou smetany, do které jsme zamíchali hladkou mouku nebo škrob a krátce povaříme.

  • 3

    Do omáčky se namáčejí vdolky.

Komentáře k receptu