Bryja z Opavska a Ostravska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Švestky
  • 250 g Hrušky
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Jablka
  • 3 ks Hřebíček
  • 4 špetka Skořice mletá
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 259 mg
  • Vláknina 10145.8 mg
  • Vitamín A 10145.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé ovoce vypeckujeme, odstraníme jadřince a nakrájíme. Necháme povařit s trochou vody a cukrem, hřebíčkem a skořicí.

  • 2

    Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v mléce či smetaně. Pokud použijeme mléko, přidáváme lžičku másla. Vznikne nám hustá ovocná omáčka, skoro kaše.

Komentáře k receptu