Bryja z Opavska a Ostravska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 9 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 259 mg
- Vláknina 10145.8 mg
- Vitamín A 10145.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé ovoce vypeckujeme, odstraníme jadřince a nakrájíme. Necháme povařit s trochou vody a cukrem, hřebíčkem a skořicí.
-
2
Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v mléce či smetaně. Pokud použijeme mléko, přidáváme lžičku másla. Vznikne nám hustá ovocná omáčka, skoro kaše.