Jablková křenová omáčka se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 158.7 mg
- Vláknina 4553.5 mg
- Vitamín A 4553.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme jablka a nakrájíme na plátky (bez jader). Necháme krátce podusit s trochou vody, 3 hřebíčky, kouskem citronové kůry a lžicí citronové šťávy.
-
2
Pak jablka prolisujeme, přidáme najemno nastrouhaný křen a vyšlehanou smetanu.
-
3
Vše promícháme a dle potřeby ještě dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí.
-
4
Omáčka se podává jako doplněk k pečeným a vařeným masům, k rybám.