Jablková křenová omáčka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Jablka
  • 50 g Křen
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Hřebíček
  • 5 špetka Sůl
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 158.7 mg
  • Vláknina 4553.5 mg
  • Vitamín A 4553.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme jablka a nakrájíme na plátky (bez jader). Necháme krátce podusit s trochou vody, 3 hřebíčky, kouskem citronové kůry a lžicí citronové šťávy.

  • 2

    Pak jablka prolisujeme, přidáme najemno nastrouhaný křen a vyšlehanou smetanu.

  • 3

    Vše promícháme a dle potřeby ještě dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí.

  • 4

    Omáčka se podává jako doplněk k pečeným a vařeným masům, k rybám.

Komentáře k receptu