Linecký koláč
Suroviny
- 55 g Cukr moučkový
- 300 g Kompot broskvový
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 85 g Tuk Hera jedlý
- 450 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 balení Želatina v prášku
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 14 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 48.4 mg
- Draslík 61.3 mg
- Vláknina 3024.5 mg
- Vitamín A 3024.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zpracujeme mouku, cukr, heru, vejce a citronovou kůru a těsto necháme asi 30 minut odležet.
-
2
Poté je vyválíme a přeneseme na vymazaný plech.
-
3
Uvaříme pudink, horký nalijeme na upečený koláč a poklademe ovocem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
4
Koláč potom polijeme želatinou připravenou podle návodu.