Tvarožník

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr moučkový
  • 1 kg Tvaroh jemný
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1098 kcal
  • Sacharidy 207 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 199 g
  • Cholesterol 316.5 mg
  • Draslík 337.4 mg
  • Vláknina 645.3 mg
  • Vitamín A 645.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme žloutky, cukr a máslo,do pěny.

  • 2

    Přidáme tvaroh, mouku rozmíchanou s kypřícím práškem, rozinky a promícháme.

  • 3

    Vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků a vložíme těsto do vymazané a vysypané formy.

  • 4

    Dozlatova pečeme a hotový pocukrujeme.

Komentáře k receptu