Teplý salát s křepelčími vajíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Salát hlávkový
  • 0.5 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce křepelčí
  • 3 ks Pancetta
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4459 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 427 g
  • Sodík 10282 mg
  • Bílkoviny 138 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 513371 mg
  • Draslík 1163 mg
  • Vláknina 16087 mg
  • Vitamín A 16087 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka vaříme dvě minuty. Zchladíme. Smícháme citrónovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř, důkladně prošleháme.

  • 2

    Směs salátových lístků, opereme, rozložíme na talíř, přelijeme zálivkou a promícháme.

  • 3

    Slaninu opečeme na pánvi, dokřupava, vyjmeme, výpek slijeme a na pánvi necháme jen asi 3 lžičky, na něm osmahneme cibuli na nudličky.

  • 4

    Přidáme rajčata, zbytek octa a špetku cukru. Ohříváme asi dvě minuty. Slaninu a rajčata s cibuli rozložíme na salát a ozdobíme

  • 5

    oloupanými, rozpůlenými vejci.

  • 6

    Podáváme s tousty a máslem.

Komentáře k receptu