Teplý salát s křepelčími vajíčky
Suroviny
- 100 g Salát hlávkový
- 0.5 kávová lžička Med včelí
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce křepelčí
- 3 ks Pancetta
- 5 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4459 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 427 g
- Sodík 10282 mg
- Bílkoviny 138 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 513371 mg
- Draslík 1163 mg
- Vláknina 16087 mg
- Vitamín A 16087 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vajíčka vaříme dvě minuty. Zchladíme. Smícháme citrónovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř, důkladně prošleháme.
-
2
Směs salátových lístků, opereme, rozložíme na talíř, přelijeme zálivkou a promícháme.
-
3
Slaninu opečeme na pánvi, dokřupava, vyjmeme, výpek slijeme a na pánvi necháme jen asi 3 lžičky, na něm osmahneme cibuli na nudličky.
-
4
Přidáme rajčata, zbytek octa a špetku cukru. Ohříváme asi dvě minuty. Slaninu a rajčata s cibuli rozložíme na salát a ozdobíme
-
5
oloupanými, rozpůlenými vejci.
-
6
Podáváme s tousty a máslem.