Květákové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek mražený
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Květák
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 430.7 mg
  • Vláknina 9826.8 mg
  • Vitamín A 9826.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme květák, odstraníme košťál a rozdělíme na malé růžičky. Doměkka uvaříme v osolené vodě a před koncem vaření přidáme mražený hrášek a společně povaříme.

  • 2

    Když je zelenina hotová, slijeme vodu a necháme okapat.

  • 3

    Oloupanou cibuli osmahneme na másle a přidáme česnek, smažíme, přidáme hrášek s květákem a promícháme.

  • 4

    Osolíme, opepříme a přidáme kari.

  • 5

    Poté vše zalijeme smetanou a promícháme.

  • 6

    Povaříme 5 minut a podáváme.

Komentáře k receptu