Květákové kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 26 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 430.7 mg
- Vláknina 9826.8 mg
- Vitamín A 9826.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme květák, odstraníme košťál a rozdělíme na malé růžičky. Doměkka uvaříme v osolené vodě a před koncem vaření přidáme mražený hrášek a společně povaříme.
-
2
Když je zelenina hotová, slijeme vodu a necháme okapat.
-
3
Oloupanou cibuli osmahneme na másle a přidáme česnek, smažíme, přidáme hrášek s květákem a promícháme.
-
4
Osolíme, opepříme a přidáme kari.
-
5
Poté vše zalijeme smetanou a promícháme.
-
6
Povaříme 5 minut a podáváme.