Rigatoni se salámem a čerstvými bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Anglická slanina
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Salám Poličan
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 288.3 mg
  • Vláknina 11425.5 mg
  • Vitamín A 11425.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky a společně s bobkovým listem orestujeme na rozehřátém másle a oleji až cibule změkne. Poté přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a na plátky nakrájený salám a mícháme dokud slanina nezhnědne.

  • 2

    Polovinu rajčat scedíme, rozmačkáme a vložíme do pánve. Ostatní rajčata použijeme celá. Ochutíme solí a pepřem a při nízké teplotě cca 30min povaříme. Podle potřeby podléváme vývarem.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 4

    Vrátíme je do hrnce, smícháme s omáčkou a čerstvým oreganem, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu