Rigatoni se salámem a čerstvými bylinkami
Suroviny
- 75 g Anglická slanina
- 20 g Máslo čerstvé
- 400 g Těstoviny Rigatoni
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Salám Poličan
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 35 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 288.3 mg
- Vláknina 11425.5 mg
- Vitamín A 11425.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky a společně s bobkovým listem orestujeme na rozehřátém másle a oleji až cibule změkne. Poté přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a na plátky nakrájený salám a mícháme dokud slanina nezhnědne.
-
2
Polovinu rajčat scedíme, rozmačkáme a vložíme do pánve. Ostatní rajčata použijeme celá. Ochutíme solí a pepřem a při nízké teplotě cca 30min povaříme. Podle potřeby podléváme vývarem.
-
3
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
4
Vrátíme je do hrnce, smícháme s omáčkou a čerstvým oreganem, rozdělíme na talíře a podáváme.