Rigatoni s klobásou chorizo a rajčaty
Suroviny
- 250 g Klobása Chorizo
- 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 375 g Těstoviny Rigatoni
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 31 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 59.1 mg
- Draslík 286 mg
- Vláknina 8852.8 mg
- Vitamín A 8852.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka a při nízké teplotě doměkka opečeme. Přidáme na plátky nakrájenou klobásu a opékáme 2-3min.
-
2
Poté přidáme drcená rajčata, nakrájenou chilli papričku, zalijeme vínem, ochutíme solí a pepřem a promícháme.
-
3
Přivedeme k varu, teplotu snížíme a 15-20min zvolna provaříme.
-
4
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
5
Vrátíme je do hrnce, zalijeme omáčkou a dobře promícháme. Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a nakrájenou petrželkou a podáváme.