Tagliatelle s telecím masem, vínem a smetanou
Suroviny
- 500 g Telecí kýta
- 60 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Parmezán
- 600 g Těstoviny Tagliatelle
- 125 ml Víno bílé
- 170 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1022 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 36 g
- Sodík 693 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 170.8 mg
- Draslík 534.1 mg
- Vláknina 8752.8 mg
- Vitamín A 8752.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso nakrájíme na nudličky, obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem a na rozehřátém másle orestujeme dohněda. Vyjmeme, na zbylém másle opečeme dozlatova na kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme víno a zprudka vaříme dokud se část tekutiny neodpaří. Poté přidáme vývar a smetanu a opět odpaříme část tekutiny. Ochutíme solí, pepřem a ke konci vaření vložíme maso.
-
2
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
3
Rozdělíme na talíře.
-
4
Do omáčky vmícháme lžíci parmazánu, přelijeme jí těstoviny, posypeme zbytkem parmazánu a podáváme.