Tagliatelle s telecím masem, vínem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 600 g Těstoviny Tagliatelle
  • 125 ml Víno bílé
  • 170 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1022 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 170.8 mg
  • Draslík 534.1 mg
  • Vláknina 8752.8 mg
  • Vitamín A 8752.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso nakrájíme na nudličky, obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem a na rozehřátém másle orestujeme dohněda. Vyjmeme, na zbylém másle opečeme dozlatova na kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme víno a zprudka vaříme dokud se část tekutiny neodpaří. Poté přidáme vývar a smetanu a opět odpaříme část tekutiny. Ochutíme solí, pepřem a ke konci vaření vložíme maso.

  • 2

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 3

    Rozdělíme na talíře.

  • 4

    Do omáčky vmícháme lžíci parmazánu, přelijeme jí těstoviny, posypeme zbytkem parmazánu a podáváme.

Komentáře k receptu