Jehněčí polévka s těstovinami fusilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 9 g
- Sodík 785 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 342 mg
- Vláknina 8857.9 mg
- Vitamín A 8857.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 595.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na kousky a postupně dozlatova orestujeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osušíme na papírové utěrce.
-
2
Ve zbylém oleji orestujeme doměkka najemno nakrájenou cibuli a vložíme zpět maso. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a řapíky celeru, drcená rajčata a zalijeme vývarem. Promícháme, přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou cca 15min provaříme.
-
3
Poté vložíme těstoviny a za občasného míchání vaříme cca 10min až těstoviny i maso změknou. Ochutíme solí, pepřem, dozdobíme nakrájenou petrželkou a podáváme.