Jehněčí polévka s těstovinami fusilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 785 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 342 mg
  • Vláknina 8857.9 mg
  • Vitamín A 8857.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 595.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na kousky a postupně dozlatova orestujeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osušíme na papírové utěrce.

  • 2

    Ve zbylém oleji orestujeme doměkka najemno nakrájenou cibuli a vložíme zpět maso. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a řapíky celeru, drcená rajčata a zalijeme vývarem. Promícháme, přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou cca 15min provaříme.

  • 3

    Poté vložíme těstoviny a za občasného míchání vaříme cca 10min až těstoviny i maso změknou. Ochutíme solí, pepřem, dozdobíme nakrájenou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu