Německý cibulový koláč
Suroviny
- 125 g Anglická slanina
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Zakysaná smetana
- 30 g Droždí
- 125 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Cibule
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1056 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 55 g
- Sodík 709 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 283.6 mg
- Draslík 771.5 mg
- Vláknina 15289.8 mg
- Vitamín A 15289.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zpracujeme těsto z mouky, soli, vejce, másla, přidáme droždí v mléce s cukrem.
-
2
Necháme těsto kynout.
-
3
Nakrájíme cibule a přidáme k osmahnuté slanině a za stálého míchání podusíme.
-
4
Ve smetaně rozšleháme vejce, osolíme a opepříme.
-
5
Vyválíme těsto na pečícím papíru a necháme dokynout.
-
6
Cibuli dáme na koláč, přelijeme smetanou s vejci a sypeme sýrem.