Minestrone
Suroviny
- 80 g Hrášek
- 250 g Fazole bílé
- 50 g Sýr Parmezán
- 80 g Špagety, Makarony
- 60 ml Víno červené
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Tuřín
- 2 ks Brambory
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 plátek Anglická slanina
- 1 l Voda pitná
- 9 hrnek Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Pesto
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 18 g
- Sodík 2260 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 12.6 mg
- Draslík 1473 mg
- Vláknina 23959.6 mg
- Vitamín A 23959.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme namáčet den předem. Propláchneme, zalijeme vodou a vaříme cca 15min. Poté scedíme.
-
2
Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou slaninu. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nakrájenou petrželku a fazole, zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou vaříme cca 2hodiny.
-
3
Poté přidáme nakrájenou mrkev, na kostky nakrájený tuřín a brambory, rajčatový protlak a ještě 20min provaříme. Vložíme na plátky nakrájené cukety, hrášek a macarony. Povaříme dalších 15-20min, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nastrouhaným parmazánem, lžičkou omáčky pesto, posypeme čerstvými bylinkami a podáváme.