Tradiční galety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Šunka dušená
  • 750 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 338.8 mg
  • Draslík 97.2 mg
  • Vláknina 4725 mg
  • Vitamín A 4725 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku a sůl, postupně přiléváme vodu a nakonec přidáme jedno vajíčko. Těsto necháme hodinu uležet.

  • 2

    Na mírném ohni a pánvi jen lehce potřené olejem pečeme tenké placky.

  • 3

    Usmažíme na zbylém oleji čtyři volská oka. Doprostřed každé galety dáme strouhaný sýr, šunku a volské oko.

  • 4

    Okraje galety přehneme ze čtyř stran do středu, vznikne čteverec, ihned podáváme.

Komentáře k receptu