Thajské zeleninové kari s rýžovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Brambory
  • 400 g Nudle rýžové
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Limetka
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1320.1 mg
  • Vláknina 18223.8 mg
  • Vitamín A 18223.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory a květák nakrájíme na menší kousky a doměkka uvaříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, fazolové lusky rozkrojíme na poloviny.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej a krátce osmahneme kari pastu. Poté přidáme cibuli a za stálého míchání orestujeme doměkka. Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku, přidáme rajčata bez nálevu, nastrouhanou kůru a vylisovanou šťávu z limety. Přisypeme květák, brambory, fazole, ochutíme solí a pepřem. Promícháme a na mírném ohni cca 15min podusíme.

  • 3

    Rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýžovými nudlemi připravenými dle návodu.

Komentáře k receptu