Thajské zeleninové kari s rýžovými nudlemi
Suroviny
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Brambory
- 400 g Nudle rýžové
- 400 ml Mléko kokosové
- 1 ks Cibule
- 1 ks Květák
- 1 ks Limetka
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 26 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1320.1 mg
- Vláknina 18223.8 mg
- Vitamín A 18223.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 137.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory a květák nakrájíme na menší kousky a doměkka uvaříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, fazolové lusky rozkrojíme na poloviny.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej a krátce osmahneme kari pastu. Poté přidáme cibuli a za stálého míchání orestujeme doměkka. Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku, přidáme rajčata bez nálevu, nastrouhanou kůru a vylisovanou šťávu z limety. Přisypeme květák, brambory, fazole, ochutíme solí a pepřem. Promícháme a na mírném ohni cca 15min podusíme.
-
3
Rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýžovými nudlemi připravenými dle návodu.