Květák římský
Suroviny
- 1 ks Květák
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Provensálské koření
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 780.3 mg
- Vláknina 10293.4 mg
- Vitamín A 10293.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kousky nakrájený česnek osmahneme na oleji a zakápneme vodou, aby nezhořkl.
-
2
Přidáme syrový květák nakrájený na růžičky, nasekanou petrželku a opečeme, dokud se olej nevsákne. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a vmícháme protlak.
-
3
Do změknutí dusíme, hotový pokrm posypeme parmazánem a podáváme.