Vepřové medailonky se zeleninou
Suroviny
- 120 g Žampiony čerstvé
- 600 g Vepřová panenka
- 100 g Fazole vařené
- 500 ml Voda pitná
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Brambory
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 hrst Rukola
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 špetka Zázvor celý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 18 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 1212.1 mg
- Vláknina 8352.5 mg
- Vitamín A 8352.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Panenku nakrájíme na plátky, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a necháme krátce odležet.
-
2
Omyté žampiony nakrájíme na plátky, očištěnou mrkev na tenké proužky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenké hranolky.
-
3
Mrkev a žampiony krátce orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Poté přidáme uvařené fazole, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a promícháme. Na závěr přidáme brambory a dochutíme sójovou omáčkou.
-
4
Maso z obou stran orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.
-
5
Rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, dozdobíme rukolou a podáváme.