Barevná fazolová polévka
Suroviny
- 500 g Fazole bílé
- 100 g Sýr balkánský
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 6 ks Rajčata
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 186 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 22.3 mg
- Draslík 2646.5 mg
- Vláknina 47399.8 mg
- Vitamín A 47399.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji nejdřív zprudka, potom mírněji opečeme mrkev, celer, česnek a cibuli na kostičky, osolíme, opepříme a pečeme asi 8 minut. Přidáme oloupaná, pokrájená rajčata, protlak, oregáno, podlijeme 1,25 l vody a vaříme dokud není zelenina měkká. Potom přidáme do polévky bílé fazole v konzervě, scezené a propláchnuté.
-
2
Prohřejeme a dosolíme dle chuti.
-
3
Posypeme sýrem nasekaným nahrubo, můžeme přidat i trochu čerstvé petrželky.