Barevná fazolová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 100 g Sýr balkánský
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 22.3 mg
  • Draslík 2646.5 mg
  • Vláknina 47399.8 mg
  • Vitamín A 47399.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji nejdřív zprudka, potom mírněji opečeme mrkev, celer, česnek a cibuli na kostičky, osolíme, opepříme a pečeme asi 8 minut. Přidáme oloupaná, pokrájená rajčata, protlak, oregáno, podlijeme 1,25 l vody a vaříme dokud není zelenina měkká. Potom přidáme do polévky bílé fazole v konzervě, scezené a propláchnuté.

  • 2

    Prohřejeme a dosolíme dle chuti.

  • 3

    Posypeme sýrem nasekaným nahrubo, můžeme přidat i trochu čerstvé petrželky.

Komentáře k receptu