Vepřová roláda se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 62 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 1023.5 mg
- Vláknina 3122.4 mg
- Vitamín A 3122.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200C.
-
2
V pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
-
3
Poté vmícháme omytý a okapaný špenát ,ochutíme solí, pepřem a dusíme dokud špenát nezvadne.
-
4
Špalík masa prokrojíme do spirály, aby vznikl obdélníkový plát. Maso rozbalíme a přes potravinovou fólii rozklepeme .Poté na něj rozprostřeme špenát. Ze širší strany zarolujeme do rolády a ovážeme potravinářským provázkem.
-
5
Ze všch stran potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
-
6
V pánvi rozpálíme zbytek oleje a roládu ze všech stran opečeme. Vložíme do pekáče i s výpekem a pečeme cca 60min. Průběžně přeléváme výpekem.
-
7
Po vyjmutí necháme chvíli odpočinout a nakrájíme na plátky.