Vepřová roláda se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Vepřová pečeně
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 1023.5 mg
  • Vláknina 3122.4 mg
  • Vitamín A 3122.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    V pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek.

  • 3

    Poté vmícháme omytý a okapaný špenát ,ochutíme solí, pepřem a dusíme dokud špenát nezvadne.

  • 4

    Špalík masa prokrojíme do spirály, aby vznikl obdélníkový plát. Maso rozbalíme a přes potravinovou fólii rozklepeme .Poté na něj rozprostřeme špenát. Ze širší strany zarolujeme do rolády a ovážeme potravinářským provázkem.

  • 5

    Ze všch stran potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.

  • 6

    V pánvi rozpálíme zbytek oleje a roládu ze všech stran opečeme. Vložíme do pekáče i s výpekem a pečeme cca 60min. Průběžně přeléváme výpekem.

  • 7

    Po vyjmutí necháme chvíli odpočinout a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu