Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Játra drůbeží
  • 150 g Anglická slanina
  • 750 g Vepřový bok
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 126.5 mg
  • Draslík 372.8 mg
  • Vláknina 441.4 mg
  • Vitamín A 441.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    150g jater si dáme stranou a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Zbytek jater s vepřovým masem umeleme, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, muškátový oříšek, provensálské koření a 4 lžíce brandy. Vše promícháme a rozmixujeme.

  • 3

    Připravíme si pekáč a dno i stěny pokryjeme plátky slaniny, na kterou rozetřeme půl masové směsi.

  • 4

    Na vrstvu položíme proužky jater a zakryjeme zbytkem masové směsi.

  • 5

    Vše překryjeme proužky slaniny.

  • 6

    Zakryjeme pekáč alobalem a dáme do většího pekáče s vodou.

  • 7

    2 hodiny pečeme ve vodní lázni. T

  • 8

    uk, který se vypeče slijeme a paštiku dáme vychladit.

Komentáře k receptu