Telecí s ančovičkami a rajčaty
Suroviny
- 125 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Pancetta
- 500 g Telecí kýta
- 100 ml Víno bílé
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Cibule
- 6 ks Ančovičky konzervované
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 34 g
- Sodík 3251 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 14416.9 mg
- Draslík 1076.6 mg
- Vláknina 7006.8 mg
- Vitamín A 7006.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky masa omyjeme, zlehka naklepeme a obalíme v mouce smíchané se lžičkou soli a špetkou drceného pepře.
-
2
V kastrolu rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran do zlatohněda orestujeme. Vyjmeme, do kastrolu nasypeme cibuli a slaninu, obojí nakrájené na kostičky, celer nakrájený na plátky a mrkev na půlkolečka. Promícháme a asi 5min opékáme, dokud zelenina nezměkne.
-
3
Poté přidáme na plátky nasekaný česnek a pokrájené ančovičky a ještě krátce asi 3min restujeme. Zalijeme vínem a vývarem a vložíme drcená rajčata. Ochutíme solí a pepřem, nastrouhanou citronovou kůrou a vložíme bobkový list. Promícháme, vložíme maso, zakryjeme, snížíme teplotu a dusíme cca 1hodinu. Občas promícháme, případně přilijeme vodu.