Polévka s masovými koulemi a bylinnou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 450 g Maso mleté - mix
  • 250 g Rýže loupaná
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 959 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1243 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 370 mg
  • Vláknina 7510 mg
  • Vitamín A 7510 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve promícháme v míse maso, vejce, strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Navlhčenými dlaněmi vytvarujeme kuličky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a kuličky osmažíme dohněda. Poté je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.

  • 3

    Na pánvi ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a vše smažíme ještě cca 1 minutu. Zalijeme vývarem, přidáme nasekaná rajčata, přivedeme k varu a asi 15min provaříme.

  • 4

    Nakonec do polévky vložíme masové koule, nasekané bylinky a povaříme ještě 5min.

  • 5

    Rozdělíme do misek nebo talířů, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.

Komentáře k receptu