Vepřová pečeně s červeným zelím a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 38 g
- Sodík 97059 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 133.1 mg
- Draslík 1061.6 mg
- Vláknina 10950 mg
- Vitamín A 10950 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso očistíme, omyjeme, osolíme a vložíme do kastrolu, kde jej podlijeme trochou horké vody a necháme péct do poloměkka.
-
2
Zelí omyjeme a nakrájíme na proužky, přidáme k masu a pečeme téměř do měkka.
-
3
Deset minut před koncem pečení přidáme nastrouhaná jablka. Na závěr vše zalijeme vínem, dle chuti přisolíme a necháme přejít varem.
-
4
Jako přílohy podáváme brambory vařené i pečené.