Vepřová pečeně se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 kg Vepřová kýta
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 669.1 mg
  • Vláknina 593.2 mg
  • Vitamín A 593.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, osolíme, opepříme a po celém povrchu naskládáme cibuli rozkrájenou na kroužky. Maso poté vložíme do přiměřeně velkého kastrolu, přikryjeme a necháme uležet v chladu. Nejlépe přes noc.

  • 2

    Na druhý den maso opečeme po celém povrchu na másle, poté přilijeme trochu vývaru a víno a za častého polévání vypečenou šťávou pečeme do skoro měkka.

  • 3

    Skoro upečené maso potřeme po povrchu hustou kyselou smetanou a zbytek smetany zamícháme do šťávy. Maso dopečeme.

  • 4

    Na pečeni se utvoří křupavá kůrka. Šťávu již necedíme.

  • 5

    Jako přílohy podáváme jemný knedlík, noky anebo rýži.

Komentáře k receptu