Vepřová pečeně se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 36 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 132.5 mg
- Draslík 669.1 mg
- Vláknina 593.2 mg
- Vitamín A 593.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, osolíme, opepříme a po celém povrchu naskládáme cibuli rozkrájenou na kroužky. Maso poté vložíme do přiměřeně velkého kastrolu, přikryjeme a necháme uležet v chladu. Nejlépe přes noc.
-
2
Na druhý den maso opečeme po celém povrchu na másle, poté přilijeme trochu vývaru a víno a za častého polévání vypečenou šťávou pečeme do skoro měkka.
-
3
Skoro upečené maso potřeme po povrchu hustou kyselou smetanou a zbytek smetany zamícháme do šťávy. Maso dopečeme.
-
4
Na pečeni se utvoří křupavá kůrka. Šťávu již necedíme.
-
5
Jako přílohy podáváme jemný knedlík, noky anebo rýži.