Vepřová pečeně na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1 ks Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Zelenina kořenová
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 97659 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 131.6 mg
  • Draslík 849.6 mg
  • Vláknina 1668.3 mg
  • Vitamín A 1668.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí a potřeme jím očištěné a osušené maso.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme větší část másla, vložíme připravené maso, podlijeme ho několika lžícemi vývaru, přidáme ocet a maso opečeme po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Zbytek másla rozpustíme zvlášť a podusíme na něm na nudličky rozkrájenou zeleninu a cibuli. Šťávu z masa zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme. Poté do šťávy přidáme podušenou zeleninu s cibulí a s masem. Vše dusíme do měkka. Šťávu poté již necedíme.

Komentáře k receptu