Ratatouille
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Cuketa
- 2 ks Lilek
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 11 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 653.4 mg
- Vláknina 13123.2 mg
- Vitamín A 13123.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve nakrájíme lilky na plátky, osolíme z obou stran a necháme krátce odpočinout.
-
2
Mezitím nakrájíme cukety na malé kostičky, z paprik odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme semínka a nakrájíme je rovněž na kostičky. Na stejně velké kousky nakrájíme omyté lilky.
-
3
Ve větším kastrolu rozpálíme 2lžíce oleje a cca 5min na něm opékáme nejprve lilek. Vyjmeme ho, přidáme lžíci oleje a orestujeme cuketu. Rovněž vyjmeme, přidáme olej a orestujeme papriku. Papriky vyjmeme a na zbytku oleje opečeme na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, zalijeme octem a nasypeme cukr.
-
4
Promícháme, přidáme rajčata a lístky bazalky. Vrátíme do hrnce ostatní zeleninu, ochutíme solí, pepřem a dalších 5min provaříme. Zeleninu podáváme dozdobenou bazalkou.