Vepřové souvlaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 20 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 604.2 mg
- Vláknina 3796.5 mg
- Vitamín A 3796.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Panenku nakrájíme na kousky a v míse promícháme s olejem, vínem, sušeným oreganem, kůrou a šťávou z citronů, prolisovaným česnekem a pepřem.
-
2
Necháme marinovat nejméně 2hodiny, lépe do druhého dne.
-
3
Poté maso napíchneme na špejle, osolíme ze všech stran a na rozpáleném grilu 10-12min ogrilujeme.
-
4
Podáváme s tzatziki případně česnekovým chlebem.