Vepřové souvlaki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 52 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 100 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 604.2 mg
  • Vláknina 3796.5 mg
  • Vitamín A 3796.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Panenku nakrájíme na kousky a v míse promícháme s olejem, vínem, sušeným oreganem, kůrou a šťávou z citronů, prolisovaným česnekem a pepřem.

  • 2

    Necháme marinovat nejméně 2hodiny, lépe do druhého dne.

  • 3

    Poté maso napíchneme na špejle, osolíme ze všech stran a na rozpáleném grilu 10-12min ogrilujeme.

  • 4

    Podáváme s tzatziki případně česnekovým chlebem.

Komentáře k receptu