Špagety alla puttanesca
Suroviny
- 450 g Rajčata
- 400 g Špagety, Makarony
- 140 g Olivy černé
- 1 kávová lžička Sůl
- 10 ks Ančovičky konzervované
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 16 g
- Sodík 3336 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 755.1 mg
- Vláknina 7838.2 mg
- Vitamín A 7838.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Rajčata omyjeme, nařízneme slupku, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou a oloupeme. Poté nakrájíme na kostičky.
-
3
V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nasekaný česnek, snížíme teplotu, přidáme ančovičky a vařečkou je rozmělníme.
-
4
Přimícháme nakrájené olivy, kapary a rajčata. Ochutíme solí, pepřem a cca půl hodiny podusíme. Občas promícháme.
-
5
Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.