Vepřová žebírka pečená s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 129.4 mg
- Draslík 716.2 mg
- Vláknina 1715.8 mg
- Vitamín A 1715.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka očistíme, omyjeme, osolíme a dáme do pekáče. Přidáme k nim rozpůlené cibule, podlijeme naběračkou horkou vodou a pečeme do měkka zhruba tak hodinu.
-
2
Poté šťávu zahustíme moukou smíchanou s trochou vody, seškrábeme přípečky do šťávy, aby měla hnědou barvu. Chvilku povaříme.
-
3
Maso nakrájíme na porce a každý ozdobíme kouskem pečené cibule.