Vepřová pečeně na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 750 g Vepřová pečeně
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1.5 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 83.9 mg
  • Draslík 428.2 mg
  • Vláknina 666.1 mg
  • Vitamín A 666.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme si maso, odkrojíme veškeré sádlo, protkneme plátky slaniny a osolíme.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s hrubou moukou. Za stálého míchání krátce povaříme.

  • 4

    Dle chuti a potřeby přidáme před povařením strouhanou citrónovou kůru a po odstavení z ohně citrónovou šťávu.

  • 5

    Jako přílohu podáváme knedlíky anebo makaróny.

Komentáře k receptu