Vepřová pečeně pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1950 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 133.8 mg
- Draslík 869.4 mg
- Vláknina 4802.2 mg
- Vitamín A 4802.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu rozkrájíme na drobno, vyškvaříme a přidáme k ní na jemno pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme větší část másla a osolené maso, které opečeme na obou stranách. Poté maso podlijeme trochou vývaru, přikryjeme a dusíme. Ke konci dušení maso odkryjeme a dopečeme do červena.
-
2
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, okurky také nakrájíme na tenké nudličky a vše přidáme k masu 15 minut před koncem pečení.
-
3
Na závěr šťávu zahustíme druhou částí másla smíchaného s moukou a ještě krátce povaříme.