Vepřový bůček nadívaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 78 g
- Sodík 48542 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 210.2 mg
- Draslík 370.2 mg
- Vláknina 916.9 mg
- Vitamín A 916.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme. Ostrým nožem prořízneme \\\"kapsu\\\", kterou naplníme volně nádivkou, aby při pečení mohla nabývat. Kapsu poté zašijeme, povrch osolíme a dáme péct na rozehřátém másle, podlijeme a pečeme do červena.
-
2
Šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou, řádně rozmícháme a krátce povaříme.
-
3
Nádivka :
-
4
Maso z telecí hrudi vykostíme, omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky, aby se nám lépe umlelo. Nameleme je s namočenou a vymačkanou žemlí, přidáme změklé máslo, dvě vejce umíchaná na másle a jedno vejce syrové. Směs okořeníme špetkou muškátového květu, osolíme a řádně rozmícháme.
-
5
Jako přílohy podáváme dušenou i vařenou zeleninu, brambory a saláty.