Salát s balkánským sýrem a hruškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 32 g
- Sodík 744 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 104.1 mg
- Draslík 1274.4 mg
- Vláknina 17579.8 mg
- Vitamín A 17579.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme dresink. V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli a balzamikový ocet. Přimícháme oba oleje, ochutíme solí a pepřem.
-
2
Mezitím kuřecí prsa uvaříme a nakrájíme na nudličky.
-
3
V salátové míse smícháme čerstvé špenátové listy, kuřecí maso, na větší kousky nakrájený sýr, hrušky nakrájené na měsíčky a přelijeme dresinkem.
-
4
Rozdělíme na talíře, posypeme nasucho opraženými mandlemi a podáváme.