Vepřová pečeně s pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 40 g
- Sodík 97018 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 130.3 mg
- Draslík 655.2 mg
- Vláknina 5315.8 mg
- Vitamín A 5315.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso musíme skrojit tak, aby nám vznikl plát vcelku. Poté ho naklepeme, osolíme, opepříme a pevně svineme a omotáme nití. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, maso na něm osmahneme po všech stranách. Mírně je podlijeme a dusíme do měkka.
-
2
Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu zbylým máslem rozmíchaným se lžičkou mouky a ještě chvilku povaříme.
-
3
Jako přílohy podáváme jemný knedlík, rýži nebo dušenou zeleninu.