Vepřo-knedlo-zelo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová pečeně
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 527.8 mg
  • Vláknina 10.5 mg
  • Vitamín A 10.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso očistíme, omyjeme, osušíme, posypeme kmínem a osolíme na straně, kde není kůže. Takto připravené maso dáme do pekáče kůží dolu a pečeme zhruba 1 hodinu za občasného polévání vlastní šťávou. Později poléváme horkým vývarem nebo horkou vodou.

  • 2

    Poté maso otočíme kůží nahoru, chvíli necháme kůži osušit a poté ji nakrojíme na kostičky či plátky a silně osolíme. Maso necháme dopéct dorůžova.

Komentáře k receptu