Vepřo-knedlo-zelo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 45 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 527.8 mg
- Vláknina 10.5 mg
- Vitamín A 10.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso očistíme, omyjeme, osušíme, posypeme kmínem a osolíme na straně, kde není kůže. Takto připravené maso dáme do pekáče kůží dolu a pečeme zhruba 1 hodinu za občasného polévání vlastní šťávou. Později poléváme horkým vývarem nebo horkou vodou.
-
2
Poté maso otočíme kůží nahoru, chvíli necháme kůži osušit a poté ji nakrojíme na kostičky či plátky a silně osolíme. Maso necháme dopéct dorůžova.