Lehké letní špagety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 26 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 808.1 mg
- Vláknina 12194.8 mg
- Vitamín A 12194.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Cca 60ml vody si odložíme.
-
2
V pánvi rozpálíme třetinu oleje a orestujeme na něm na tenké plátky nakrájený česnek. Dáme ho stranou.
-
3
Rajčata polélně přepůlíme, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Společně vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem, pokapeme zbylým olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a pod rozpáleným grilem v troubě 4-5min ogrilujeme. Poté rajčata nahrubo nasekáme a přidáme i s cibulí k česneku.
-
4
Špagety v míse smícháme s parmazánem, nasekanými lístky bazalky, přilijeme vodu ze špaget, přidáme zeleninu, promícháme a ihned podáváme.