Pečená telecí slezina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Telecí slezina
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Mléko polotučné
  • 1 ks Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 97867 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 405.6 mg
  • Draslík 685.4 mg
  • Vláknina 13400 mg
  • Vitamín A 13400 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slezinu očistíme, uškrábeme nožem, osolíme a přidáme žemli rozkrájenou na kostičky a navlhčenou mlékem.

  • 2

    Očištěnou a rozkrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme k naškrábané slezině, okořeníme a zahustíme strouhanou houskou.

  • 3

    Formu na nákyp vymastíme zbylým sádlem, vysypeme strouhanou houskou, urovnáme do ni připravenou směs a upečeme.

Komentáře k receptu