Pečená telecí slezina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 18 g
- Sodík 97867 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 405.6 mg
- Draslík 685.4 mg
- Vláknina 13400 mg
- Vitamín A 13400 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slezinu očistíme, uškrábeme nožem, osolíme a přidáme žemli rozkrájenou na kostičky a navlhčenou mlékem.
-
2
Očištěnou a rozkrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme k naškrábané slezině, okořeníme a zahustíme strouhanou houskou.
-
3
Formu na nákyp vymastíme zbylým sádlem, vysypeme strouhanou houskou, urovnáme do ni připravenou směs a upečeme.