Trnčená omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 9 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 110.5 mg
- Vláknina 2919.3 mg
- Vitamín A 2919.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Namočíme do studené vody sušené švestky, pak přidáme povidla a necháme povařit.
-
2
Připravíme si světlou jíšku z mouky a másla, přidáme ke švestkám, ochutíme solí, skořicí a necháme krátce povařit.
-
3
Švestky se nesmí rozvařit, aby z nich nevypadly pecky.
-
4
Do této omáčky se někdy přidávalo uvařené srdce, játra a slezina.