Játrová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sádlo škvařené
  • 100 g Játra vepřová
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 špetka Kmín celý
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 786 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 94.7 mg
  • Draslík 275.1 mg
  • Vláknina 2311 mg
  • Vitamín A 2311 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zpěníme na tuku jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a zhotovíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme, ochutíme solí, pepřem a necháme povařit 30 minut za častého míchání.

  • 2

    Játra odblaníme, naškrábeme, rozmícháme s trochou vývaru a za stálého míchání nalijeme do přecezené omáčky. Necháme krátce povařit.

  • 3

    Hotovou omáčku ochutíme lžičkou másla.

Komentáře k receptu