Játrová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 21 g
- Sodík 786 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 94.7 mg
- Draslík 275.1 mg
- Vláknina 2311 mg
- Vitamín A 2311 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zpěníme na tuku jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a zhotovíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme, ochutíme solí, pepřem a necháme povařit 30 minut za častého míchání.
-
2
Játra odblaníme, naškrábeme, rozmícháme s trochou vývaru a za stálého míchání nalijeme do přecezené omáčky. Necháme krátce povařit.
-
3
Hotovou omáčku ochutíme lžičkou másla.