Hladká se žloutkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 135.6 mg
  • Draslík 8.9 mg
  • Vláknina 1005.6 mg
  • Vitamín A 1005.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si světlou jíšku z mouky a másla.

  • 2

    Rozředíme ji vodou a mlékem. Ochutíme solí, muškátovým květem a necháme dobře povařit.

  • 3

    Jakmile je povařená, vmícháme smetanu s rozšlehaným žloutkem a hned podáváme k zelenině nebo vařenému masu.

Komentáře k receptu