Rajčatová polévka s paprikou a kuřetem
Suroviny
- 350 g Kuřecí prsa
- 50 g Sýr Parmezán
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 240 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Paprika zelená
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1288 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 655.6 mg
- Vláknina 6647.3 mg
- Vitamín A 6647.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a na kousky nakrájenou papriku. Směs ochutíme solí a pod pokličkou, za občasného míchání asi 15min podusíme.
-
2
Rajčata nasekáme na menší kousky, nasypeme k zelenině, přidáme rajčatové pyré, sůl, pepř, ocet, cur, bobkový list a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 10min.
-
3
Mezitím orestujeme na pánvi dozlatova na nudličky nakrájené maso. Poté ho přidáme do polévky a společně povaříme ještě cca 3min.
-
4
Hotovou polévku rozdělíme do talířů, dozdobíme parmazánem, nasekanou petrželkou, pokapeme olivovým olejem a podáváme.