Rajčatová polévka s paprikou a kuřetem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Kuřecí prsa
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 240 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1288 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 655.6 mg
  • Vláknina 6647.3 mg
  • Vitamín A 6647.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a na kousky nakrájenou papriku. Směs ochutíme solí a pod pokličkou, za občasného míchání asi 15min podusíme.

  • 2

    Rajčata nasekáme na menší kousky, nasypeme k zelenině, přidáme rajčatové pyré, sůl, pepř, ocet, cur, bobkový list a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 10min.

  • 3

    Mezitím orestujeme na pánvi dozlatova na nudličky nakrájené maso. Poté ho přidáme do polévky a společně povaříme ještě cca 3min.

  • 4

    Hotovou polévku rozdělíme do talířů, dozdobíme parmazánem, nasekanou petrželkou, pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Komentáře k receptu