Čokoládový fondán

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 100 g Kakao - prášek
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 1 ks Banány
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 336.8 mg
  • Draslík 475.5 mg
  • Vláknina 14517.5 mg
  • Vitamín A 14517.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Formičky dvakrát vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme kakaem. Zbytek másla s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a poté k nim zlehka zašleháme rozpuštěnou čokoládu a mouku. Hmotu rozdělíme do formiček a pečeme cca 8-10min. Hotové vyklopíme, dozdobíme zmrzlinou a čerstvým ovocem a podáváme.

Komentáře k receptu