Rendlík s krůtím masem, červeným a bílým zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 107.3 mg
- Draslík 800.1 mg
- Vláknina 7057.5 mg
- Vitamín A 7057.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Zelné hlávky rozkrojíme na čtvrtky a ty pak na osminky. Opatrně ze středu odstraníme košťál. Vložíme do mísy, přelijeme vroucí osolenou vodou.
-
2
Na pánvi na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli. Přesuneme na talíř, do pánve vložíme maso a ze všech stran zprudka orestujeme. Přidáme zpět cibuli, zelí, kopr, ochutíme solí a drceným pepřem a asi 25min podusíme.
-
3
Nakonec vše zalijeme smetanou, prohřejeme a podáváme.