Rendlík s krůtím masem, červeným a bílým zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Kopr čerstvý
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 107.3 mg
  • Draslík 800.1 mg
  • Vláknina 7057.5 mg
  • Vitamín A 7057.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Zelné hlávky rozkrojíme na čtvrtky a ty pak na osminky. Opatrně ze středu odstraníme košťál. Vložíme do mísy, přelijeme vroucí osolenou vodou.

  • 2

    Na pánvi na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli. Přesuneme na talíř, do pánve vložíme maso a ze všech stran zprudka orestujeme. Přidáme zpět cibuli, zelí, kopr, ochutíme solí a drceným pepřem a asi 25min podusíme.

  • 3

    Nakonec vše zalijeme smetanou, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu