Ragú s ananasovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 400 g Vepřová kýta
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kompot ananasový
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 69.3 mg
  • Draslík 679.2 mg
  • Vláknina 8068.3 mg
  • Vitamín A 8068.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a pokrájený česnek.

  • 2

    Přidáme rýži, zamícháme aby se obalila olejem.

  • 3

    Zalijeme polovinou vývaru a 15 minut dusíme pod pokličkou.

  • 4

    Na kostky nakrájíme maso, osolíme, opepříme a opečeme zprudka. Zaprášíme moukou, přidáme kari koření a podlijeme kompotovanou šťávou.

  • 5

    Dusíme do změknutí, občas zamícháme a zbylým vývarem podléváme. Na talíř podáváme hotovou rýži přelitou masem s ananasem a petrželkou zdobíme.

Komentáře k receptu