Ragú s ananasovou rýží
Suroviny
- 250 g Rýže loupaná
- 400 g Vepřová kýta
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kompot ananasový
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 28 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 69.3 mg
- Draslík 679.2 mg
- Vláknina 8068.3 mg
- Vitamín A 8068.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a pokrájený česnek.
-
2
Přidáme rýži, zamícháme aby se obalila olejem.
-
3
Zalijeme polovinou vývaru a 15 minut dusíme pod pokličkou.
-
4
Na kostky nakrájíme maso, osolíme, opepříme a opečeme zprudka. Zaprášíme moukou, přidáme kari koření a podlijeme kompotovanou šťávou.
-
5
Dusíme do změknutí, občas zamícháme a zbylým vývarem podléváme. Na talíř podáváme hotovou rýži přelitou masem s ananasem a petrželkou zdobíme.