Zaječí předek načerno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Zaječí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.15 ks Celer bulvový
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Hřebíček
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 hrst Mandle
  • 1 hrst Švestky sušené
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 1927.7 mg
  • Vláknina 40058.2 mg
  • Vitamín A 40058.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 64.2 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozporcujeme a odblaníme zaječí předek, na 100g másla osmažíme nakrájenou zeleninu. Dáme na ni porce zajíce a zprudka osmahneme.

  • 2

    Podlijeme vodou, přidáme pepř, bobkový list, nové koření a hřebíček. Podléváme a dusíme do změkknutí.

  • 3

    Mandle spaříme a oloupeme, rozpůlíme a rozinky a švestky také spaříme.

  • 4

    Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku se zeleninou rozmixujeme.

  • 5

    Ze zbytku másla a mouky uděláme jíšku a zahustíme omáčku.

  • 6

    Karamel připravíme ze 2 lžic cukru, do omáčky přidáme švestky, rozinky, mandle i karamel a vše vaříme 15 minut.

  • 7

    Dochutíme citronem, solí a worcesterem a podáváme.

Komentáře k receptu