Zaječí předek načerno
Suroviny
- 800 g Zaječí maso
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.15 ks Celer bulvový
- 3 ks Nové koření celé
- 1 ks Hřebíček
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 1 hrst Hrozinky
- 1 hrst Mandle
- 1 hrst Švestky sušené
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 20 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 174 mg
- Draslík 1927.7 mg
- Vláknina 40058.2 mg
- Vitamín A 40058.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 64.2 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozporcujeme a odblaníme zaječí předek, na 100g másla osmažíme nakrájenou zeleninu. Dáme na ni porce zajíce a zprudka osmahneme.
-
2
Podlijeme vodou, přidáme pepř, bobkový list, nové koření a hřebíček. Podléváme a dusíme do změkknutí.
-
3
Mandle spaříme a oloupeme, rozpůlíme a rozinky a švestky také spaříme.
-
4
Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku se zeleninou rozmixujeme.
-
5
Ze zbytku másla a mouky uděláme jíšku a zahustíme omáčku.
-
6
Karamel připravíme ze 2 lžic cukru, do omáčky přidáme švestky, rozinky, mandle i karamel a vše vaříme 15 minut.
-
7
Dochutíme citronem, solí a worcesterem a podáváme.